Camino de Santiago

La nostra companya Luiza i una amiga seva han aprofitat aquests dies de vacances per fer un tram del "Camino de Santiago". Era el primer cop que el feia i l’experiència li ha encantat. Luiza ens explica a continuació la seva experiència:

Ruta en 5dies: Sarria - Portomarín - Palas de Rei - Arzúa - Santiago (117 km)

La ruta que vam escollir és la més curta i la més fàcil de fer. Volíem anar tranquil·les i gaudir del camí i la gastronomia. A continuació et donaré alguns consells i comentaré la meva experiència per etapes. També podràs trobar els noms i preus dels albergs, i els km i detalls de cada tram.

Important: El meu consell és fer-ho a poc a poc i no estressar-te. Recordar també trucar abans de les 12h per confirmar que arribaràs a l’alberg. Si no et cancel·laran la reserva. Aconsellem a l’estiu reservar amb antelació i no temptar a la sort, ja que és l’època amb més alta ocupació.

Dia 1: Barcelona - Serria

Vol: 114€
Bus: 10€.

Vam sortir el 4 de juliol cap a Santiago al matí per poder aprofitar el dia. Un cop vam arribar, vam agafar un bus de Santiago a Serria, on començaríem la nostra ruta. Són unes 2 hores i ens va sortir per uns 10 €. Quan vam arribar, vam fer una volteta pel poble, vam sopar i a dormir d’hora, per agafar forces.

Una de les coses més maques del camí són les persones a qui coneixes a l’alberg entre etapa i etapa. El primer dia és important, perquè és quan tens el primer contacte amb la gent que començarà amb tu una ruta similar a la teva. Sempre és més divertit compartir l’experiència amb més gent.:)

Dia 2: Sarria – Portomarín

Distància: 22 km
Durada estimada: 4h 40min
Allotjament: Albergue Obradoiro – 9 €

Comença el camí!
A través de rouredes i prats, ens vam endinsar en el municipi de Paradela i després vam descendir cap a la Ribera del Miño. Quan veus la “liberty bell” i “l’estrella dos desixo”, ja saps que has arribat i només et queda creuar el pont que condueix a la localitat de Portomarín. És el dia que més ens va agradar el paisatge, ja que tot són boscos verds i camps.

Després de descansar els peus una estona, vam anar a donar una volta pel poble i vam aprofitar per fer una cervesa amb la gent que vam conèixer aquell primer dia. El poble és petitet però molt maco.

En el primer alberg pots comprar la cartilla a on et posaran el segell amb la data. Durant el camí, a qualsevol església, bar o alberg et posaran el segell. Recorda que si no tens dos al dia com a mínim no et donaran la Compostela.

Dia 3: Portomarín - Palas de Rei

Distància: 25 km.
Durada estimada: 5h 55min
Allotjament: AlbergueFerramenteiro – 10€

Ens despertàvem normalment cap a les 7/8 am, començàvem la següent etapa i esmorzàvem pel camí.

Des del poble de Gonzar, el camí continua per Castromaior i Ligonde, l’hospital del qual va albergar a l’emperador Carles I i al seu fill Felip II, els pelegrins més coneguts del segle XVI.

Immediatament després, la ruta s’endinsa en terrenys del municipi de Palas de Rei, que deu el seu nom a un suposat palau reial construït en els seus voltants. El paisatge també és molt maco en aquesta etapa.

Com ja he comentat, ens ho vam prendre amb tranquil·litat i vam tardar més del temps que suggerim com a durada estimada, però cadascú pot anar al ritme que prefereixi. Nosaltres anàvem fent parades a pobles, esglésies i bars pel camí. També podeu dinar pels pobles del camí, si no arribeu a temps a l’alberg. La majoria tenen el que li diuen “menú del Pelegrino”.

Dia 4: Palas de Rei - Arzúa

Distància: 28km
Durada estimada: 6h 30min
Allotjament: Albergue Zendoira 10€

Aquesta és l’etapa més llarga i dura a causa de les pujades i baixades, a més ja començàvem a notar les agulletes de les anteriors caminades.

L’etapa segueix l’eix de la nacional N-547, la qual creuem diverses vegades, i és un continu pujar i baixar, sobretot a partir de Melide, a causa dels nombrosos rierols que corren transversals a la nostra marxa.

A Melide es trobem dues de les “pulperías” més prestigioses d’Espanya, on serveixen un excel·lent pop a la gallega. Nosaltres vam dinar a la “Pulpería Exequiel”, i ens va encantar el menjar i l’experiència.

Aquest dia ens va ploure una mica, d’aquí a recordar-vos la importància d’agafar l’impermeable.

Vam arribar a Arzúa i ens vam recompensar a nosaltres mateixes amb una bona pizza per sopar i a descansar.

Dia 5: Arzúa - O Pedrouzo

Distància: 25 km
Durada estimada: 6 hores 45 mins
Allotjament: Albergue los 3 Abetos – 18 €

El que més ens va agradar d’aquest tram va ser el “Bar Tia Dolores”. És molt original, quan compres la Cerveza et deixen un rotulador per posar el teu nom a l’ampolla i així la pots deixar en aquesta mena d’escultura com a record. (com a la foto).

Aquest dia vam fer l’excepció d’agafar una aprensió per descalçar més còmodament i remullar-nos a la piscina.

Dia 6: O Pedrouzo - Santiago de Compostela

Distància: 15 km
Durada estimada: 4 hores
Allotjament: albergue ‘mirador de pedrouso’ – 16€

L’últim dia va ser dels més fàcils i més ràpids. Ja estàvem acostumades a les llargues caminades. Vam arribar sobre les 13h a Santiago de Compostela. Fa una emoció especial veure la catedral de fons, anar-se acostant fins a arribar-hi i finalitzar el recorregut. Vam seure a la preciosa catedral durant mitja horeta i vam anar rebent tota la gent amb la qual ens havíem fet amics al llarg del camí. Finalment vam anar tots junt, a dinar i a celebrar l’arribada.

Allà vam  provar per primer cop les “ancas de rana”!

Dia 7: Santiago de Compostela

Allotjement: Hostal Camposur  – 35€
Total viatge: 210 €

Durant aquest últim dia del nostre viatge, vam estar caminant i descobrint Santiago de Compostela, meravellosa ciutat que cap de les dues hi havia estat mai.

També vam aprofitar per anar a buscar la Compostela a la catedral. Normalment, més en època d’estiu, hi trobaràs una cua bastant llarga, però segons la nostra experiència, avança bastant de pressa. Et recomanem anar amb marge de temps, abans que tanquin.

Finalment vam acomiadar-nos de tothom a qui havíem conegut pel camí i diumenge a la matinada ja vam tornar en avió cap a Barcelona.

Fi del viatge.

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content