Viatjar a Nàpols i Pompeia, meravella’t en el sud d’Itàlia

viatjar a Nàpols i Pompeia

Has pensat alguna vegada en viatjar a Nàpols i Pompeia? A Beatgers ens encanta! Per la seva història, els seus carrers plens de vida, l’excel·lent pizza, l’espectacular volcà Vesuvi i les impressionants ruïnes de Pompeia. Nàpols batega i les viatgeres i els viatgers se sorprendran.

A tan sols dues hores en avió des de Barcelona arribem en un tres i no res a la tercera ciutat més gran d’Itàlia. El seu nucli antic i la famosa pizza napolitana són Patrimoni de la Humanitat. Però no només això, tenim molts al·licients per gaudir d’aquest viatge al sud d’Itàlia.

Què veure a Nàpols?

Comencem passejant per la ciutat, per exemple, per Spaccanapoli (via San Biagio dei Librai), un dels tres carrers principals de nucli antic. Continuem per descobrir la Piazza del Plebiscito. Aquí trobarem alguns dels edificis més cèlebres de la ciutat, com ara el Palau Reial de Nàpols o la Basílica de Sant Francesc de Paula. A prop de la plaça del Plebiscito podem visitar el bonic teatre San Carlo i la Galeria Umberto.
Pel que fa als castells, a Nàpols trobarem 3: El Castell de l’Ou, on es pot pujar al capvespre per gaudir de la posta de sol amb el Vesuvi de fons. El Castell Nou, una fortalesa medieval d’estil renaixentista amb 5 torres unides per una gran muralla. I el Castell de Sant Elm, que ens dóna una perspectiva de la ciutat com a mirador.

D’edificis religiosos com us imaginareu, n’hi ha molts. Convé destacar la Catedral de Santa Maria de l’Assumpció o de Sant Gennaro, el més important de Nàpols. Construïda on abans hi havia un temple dedicat al déu Apol·lo i inaugurada al segle XIV. Sant Gennaro combina diferents estils arquitectònics com el gòtic, barroc i neogòtic i té al seu interior un gran nombre d’obres d’incalculable valor com el baptisteri més antic d’occident i diverses capelles.

Les millors pizzeries de Nàpols

Si ja us comença a venir la gana, heu d’anar a buscar les millors pizzeries de Nàpols. Perquè la pizza napolitana és Patrimoni immaterial de la Unesco des de 2017, serà per alguna cosa? Les receptes originals de Nàpols són la margherita, que consta de massa mare amb salsa de tomàquet especiada, alfàbrega i autèntica mozzarella búfala italiana i la marinara, amb només all, tomàquet, orenga i oli d’oliva. Senzilles però molt gustoses. Nosaltres vam provar l’emblemàtica L’Antica Pizzeria da Michele, on haureu de fer cua i on Julia Roberts també va tastar la seva pizza a la pel·lícula Menja, resa i estima. I l’altra coneguda Gino e Toto Sorbillo, a Via dei Tribunal. Per llepar-se els dits totes dues. Tot i això, recomanem que també tastis d’altres que són menys famoses però igual de bones.

Visita el recinte arqueològic de Pompeia

T’agrada l’arqueologia, i la història antiga? T’atrauen les històries de l’època romana? Encara que només sentis una mica de curiositat per veure una ciutat de l’antiga Roma no us podeu perdre de cap de les maneres la visita al recinte arqueològic de Pompeia. Es tracta d’un testimoni complet d’aquella societat, que va quedar soterrada per cendra del volcà Vesuvi l’any 79. Us suggerim que feu la visita amb guia en espanyol i quedareu sorpresos! Ho heu de veure amb els vostres propis ulls.

La costa amalfitana

Teniu més dies per aprofitar? Podeu fer una extensió i visitar la meravellosa costa amalfitana: Sorrento, Capri, Positano, etc. La bellesa de la costa i les ciutats amalfitanes no us decebran.

Si teniu dubtes o consultes de com viatjar a Nàpols i Pompeia, podeu contactar-nos AQUÍ.

[rl_gallery id=”12267″]

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content