Què veure a Praga, una ciutat de somni

Què veure a Praga

Estàs pensant a viatjar a Praga? Doncs l’has encertat! Sí, sí, la capital de la República Txeca és com un conte de fades. Sens dubte, parlem d’una de les capitals europees amb més encant.

Visitar Praga és deixar-se perdre pels seus pintorescos carrers, viure de l’ambient medieval que desprèn, gaudir de la seva cultura i de la seva bona gent. A Beatgers creiem que s’ha de visitar com a mínim un cop a la vida i tenim unes quantes raons que ens ho confirmen. Descobreix-les amb nosaltres!

Què veure a Praga

Per posar-nos en context, al cor d’Europa trobem Txèquia, la somiadora regió de Bohèmia, que ens fa retrocedir fins a temps immemorials. L’apassionant història de la República Txeca comença a Praga i s’estén al llarg de tot el país, amb indrets menys coneguts però també molt encantadors.

Anem per parts: Arribar a Praga és bufar i fer ampolles, podem agafar un avió i en un parell d’hores ens hi plantem. O bé, podem anar en autocar fent aturades des de França i aprofitant per descobrir altres joies viatgeres pel camí.

Un cop hem arribat, però, què veure a Praga? Comencem pel que anomenen “Ciutat Nova”. Allà trobarem la plaça Wenceslau, on antigament hi havia un mercat de cavalls i actualment està envoltada d’hotels i botigues. També se situa el Museu Nacional de Praga, però sobretot destaca pel seu contingut històric. El novembre de 1989 a la plaça Wenceslau va tenir lloc la manifestació que va donar inici a la Revolució de Vellut i la caiguda del comunisme.

Si continuem passejant, anirem observant els diferents estils arquitectònics que conviuen a la bonica ciutat. Edificis modernistes, arquitectura cubista, hotels d’estil comunista, temples gòtics, palaus barrocs, esglésies romàniques. Una particularitat que sorprèn el viatger i indubtablement queda a la memòria per sempre.

Arribem a la plaça de la “Ciutat Vella”, on ens esperen l’ajuntament i l’il·lustre rellotge astronòmic de Praga. Aquest extraordinari rellotge medieval és una icona a escala mundial. Va ser construït el 1410 pel mestre rellotger Hanus, del qui diuen que van deixar cec perquè no repetís aquest magnífic treball.

Tot seguit podem caminar fins al Pont de Carles, un altre dels imprescindibles. Es tracta del pont més visitat. Amb 500 metres de llargada connecta Stare Mesto, la Ciutat Vella, i Mala Strana, la Ciutat Petita, i està decorat amb 30 estàtues que van ser afegides a posterior al segle XVIII. De tornada a la Ciutat Vella passarem a veure la Torre de la Pólvora (Prašná Brána), una torre gòtica del 1475 que constituïa una de les 13 portes de la muralla fortificada que donaven accés a la ciutat. I més tard va ser el lloc d’emmagatzematge de la pólvora i d’aquí l’explicació del seu nom.

I una mica més apartat del centre, no podem deixar de veure el “Castell de Praga”. Que en realitat no és un castell tal com imaginem, sinó un conjunt de palaus i edificis governamentals entre carrerons. Allà es pot visitar l’enlluernadora Catedral de San Vito i el petit Carreró de l’Or amb les seves casetes de colors dels antics artesans.

Què veure a Praga? Per acabar de completar la visita, si us interessa conèixer una part històrica i cultural de Praga us recomanem anar al Barri Jueu, Josejov. Accediu al curiós Cementiri Jueu i a les sinagogues. Val la pena!

Cervesa i altres activitats

Una bona pinta de cervesa ens acompanyarà durant el viatge. Elaboradors artesans creen delicioses cerveses, un emblema a la República Txeca com per exemple la Pilsen, us sona? Les podreu tastar a les tavernes típiques com U Fleku, on també gaudireu de la cuina i la música tradicional txeca.

Una altra opció per veure Praga d’una òptica diferent és fer un relaxant passeig en vaixell a través del riu Moldava. El Museu de l’artista Mucha, l’Òpera i moltíssimes altres activitats formen part d’aquesta ciutat de somni.

Necessites més informació? Vols que t’organitzem el viatge a Praga? Posa’t en contacte amb nosaltres: Troba’ns a la plaça Ricard Simó 3 a Sabadell Centre.

[rl_gallery id=”12020″]

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content