Costa da Morte, entre ries a Galícia

Entre les Ries Baixes i les Ries Altes de Galícia, trobem aquesta franja de terra que arriba al mar abruptament. Les galegues i els galegos l’anomenen Costa da Morte.
Costa da Morte Galícia

Entre les Ries Baixes i les Ries Altes de Galícia, trobem aquesta franja de terra que arriba al mar abruptament. Les galegues i els galegos l’anomenen Costa da Morte. Es tracta d’un litoral, abrupte, salvatge, amb platges verges, impossible de ser utilitzades per al bany a causa del constant onatge. Però aquest litoral també és capaç d’amagar racons, on el paisatge convida al bany per la tranquil·litat i transparència de les seves aigües.

I no, no rep el nom de Costa da Morte, perquè sí. Deixant de banda una mica les llegendes, hi ha una història en particular que va deixar una visible petjada en forma de cementiri a la zona de Camariñas. Començava el mes de novembre de 1890, quan un vaixell de vapor anglès, que es dirigia a l’Índia, es va topar amb un fortíssim temporal, que el va fer estavellar contra la Punta do Boi i va obligar als seus 175 passatgers a lluitar per sobreviure.

Els cossos sense vida van anar arribant a la costa i, de tot el passatge, només van aconseguir sobreviure tres persones. Els supervivents i la mateixa població local van conjuminar forces per a donar sepultura als morts. Es va construir un cementiri, conegut avui dia com a Cementiri dels Anglesos. Aquest es pot visitar sense problemes molt a prop de l’indret on es va esdevenir la tragèdia.

Què visitar a Galícia?

Una mica apartada del turisme de masses, aquesta zona té dos potents focus turístics. Muxía i Fisterra, tots dos propers a fars emblemàtics. Muxía és a prop del far de Touriñan el més occidental de tot Europa, des d’on les vistes són espectaculars, envoltat de penya-segats i roques. Hi deu haver un espectacle esparverant en un dia de tempesta. L’altre és el mític far de Fisterra, el més turístic de tots i actualment final del conegut Camí de Santiago, que es troba un cop superada la ciutat del pelegrinatge.

De vacances a Galícia: Recomanacions!

Ja que parlem de fars, no podem deixar de visitar el far de Vilán a Camariñas, des del seu entorn es pot gaudir d’unes postes de sol espectaculars. No cal dir, per obvi, que la gastronomia en aquests indrets està basada en el peix i el marisc. Restaurants de totes les mides i per totes les butxaques omplen els carrers dels pobles d’aquesta costa molt desconeguda per la majoria dels turistes que visiten Galícia.

Per la seva qualitat i l’excel·lent relació amb el preu cal fer esment del petit restaurant de l’Hotel Puerto Arnela de Camariñas, cal fer reserva sempre però no podeu marxar d’aquest indret sense fer un tast. Per complementar la proposta us podeu allotjar en un hotelet als afores de Camariñas, amb només set habitacions i un tracte immillorable, es diu Hotel Lugar do Cotariño. Val la pena provar-ho, no ús desenganyarà. Com tampoc us decebran els paisatges d’aquest indret de la costa gallega.

Josep Jorba, Gerent de Betravel viatges.

[rl_gallery id=”11726″]

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content