Un clàssic dels Estats Units: Viatge a Nova York, Washington i Filadèlfia

viatge a nova york washington i filadèlfia

El viatge a Nova York és un clàssic a les agències de viatges, i per descomptat, a Beatgers. Tenint en compte que parlem d’una de les ciutats més vibrants, atapeïdes i variades del planeta. Nova York atrau a més de 13 milions de turistes a l’any i a més a més hi conviuen 8 milions de persones. Es pot visitar qualsevol mes o estació de l’any perquè sempre trobaràs alguna cosa a fer. Botigues, exposicions, esdeveniments, musicals, esports, Nova York mai s’atura. Una destinació perfecte per fer un viatge en grup, amb amics, la parella o viatjar en família i es pot repetir!

Tenim moltes raons per viatjar als Estats Units, però una d’elles és descobrir aquesta ruta al complet: Washington, Filadèlfia i Nova York. Per proximitat tenim l’opció de fer un viatge a Nova York i afegir una excursió d’un dia a Washington. Però creiem que també val la pena viatjar primer a Washington, romandre un parell o tres de dies i continuar cap a Filadèlfia un o dos dies i finalitzar el viatge a Nova York 5 o 6 dies.

Som-hi! Primera parada: Washington DC

Convé ressaltar que Washington és una ciutat sorprenent. Es respira història i és nota que es la capital dels Estats Units. Seu de diverses organitzacions internacionals com el Grup del Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional (FMI), el Banc Inter americà de Desenvolupament (BID) o l’Organització d’Estats Americans (OEA), fet que converteix la capital nord-americana en una ciutat de rellevància diplomàtica mundial.

Washington agafa amb tots els honors el nom del primer President i un dels pares fundadors dels Estats Units: George Washington. Més que una ciutat però menys que un estat. Washington és un “districte” creat pel Congrés dels Estats Units en 1790 com a lloc de trobada i transaccions per als assumptes de govern. Sota el Districte de Columbia es va construir la nova ciutat capital.

Situada a la vora del Riu Potomac, Washington fa gala d’una zona cèntrica que compta amb un disseny molt agraït, avingudes amples vorejades per edificis esplèndids i monuments construïts en espaiosos parcs verds.

Què veure a Washington?

El National Mall és el centre neuràlgic. La gran esplanada verda que va des del Capitoli fins a la zona dels monuments i memorials. Aquests estan dedicats als presidents Lincoln, Jefferson i Washington, als Caiguts a Vietnam, la Segona Guerra Mundial i  a Martin Luther King, entre d’altres. Al National Mall trobareu també un bon grapat d’interessantíssims museus, tots ells gratuïts, amb col·leccions d’art agrupades sota els museus de l’Associació Smithsonian i altres com la Galeria Nacional d’Art o el Museu Botànic.

Tanmateix, a Washington DC s’ubiquen la llar del President dels Estats Units, la inaccessible Casa Blanca, la seu del Congrés federal, el Capitoli i la seu de l’exèrcit, el Pentàgon.

El Capitoli és indubtablement l’epicentre de la ciutat i cal visitar-lo. Es pot reservar la visita guiada a l’US Capitol Visitor Center. Si es fa la visita, a l’acabar i a dins del mateix recinte, recomanen donar un cop d’ull a la Biblioteca del Congrés, amb uns 100 milions d’exemplars. És la biblioteca més gran del món i és molt bonica.

Si teniu temps, podeu anar a fer un mos al moll, el Washington Wharf, que ofereix un mercat de peix a l’aire lliure. O passejar pel bonic barri de Georgetown, pintoresc com un poblet i amb carrers plens de botigues, casetes de colors i galeries d’art.

Propera parada: Filadèlfia

Filadèlfia, la ciutat més gran de Pennsilvània, una metròpoli que es presenta com a centre social, comercial i cultural. És coneguda per ser la ciutat on va tenir lloc els esdeveniments que van culminar amb la Independència dels Estats Units.

A Philly, com li diuen abreviadament els americans, podràs veure llocs i objectes emblemàtics al dowtown, com ara la Campana de la Llibertat, l’Independence Hall, l’Old City Hall i el Betsy Ross House. Si us fa gràcia, podreu fer-vos una foto amb l’estàtua de Rocky i grabar un vídeo pujant les escales del Philadelphia Museum of Art.

No deixeu de visitar el Reading Terminal Market. Un mercat molt americà, on trobareu les delícies del país: Hamburgueses, hot dogs, cookies, cheesesteaks i altres paradetes com les dels Amish, que venen els seus productes.

Un altre lloc molt original per visitar a Filadèlfia és l’Eastern State Penitentiary. Aquesta presó inaugurada el 1836 i tancada en 1971. És una joia aturada en el temps. Tal com es va quedar, la podreu visitar. Té l’encant del seu estat mig derruït i molta història. Caminar pels passadissos i veure les cel·les dels presos, entre les quals va estar, molt ben tancat Al Capone, és una experiència curiosa.

La pregunta del milió a Filadèlfia

On menjar el Philly Cheese Steak? Escollir el famós entrepà cheesesteak de Filadèlfia no és una feina fàcil. N’hi ha per triar i remenar a tota la ciutat. Uns diuen que Geno’s, altres que Pat’s, nosaltres vam tastar el Jim’s i ens va agradar. Tot el que pot oferir un bon entrepà de vedella amb formatge i ceba.

La cirera del pastís: Què veure a Nova York!?

Arribem a l’última parada d’aquest viatge a Nova York, Washington i Filadèlfia. Sí, sí, perquè deixem pel final la ciutat més gran: New York City. Hi ha molt per veure i cal organitzar-se bé. Depenent dels dies que tingueu i de les vostres prioritats, organitzarem el vostre dia a dia. Tingueu en compte que les principals atraccions turístiques de Nova York les trobareu a Manhattan. Llavors, què s’ha de veure?

Si no has estat mai a Nova York, aquesta seria una possible ruta:

  • Dia 1: Com el primer dia és el dia d’arribada, s’aconsella anar a l’hotel a deixar les maletes i començar a fer un tomb per la Cinquena Avinguda, plena de botigues emblemàtiques i acabar a Times Square.
  • Dia 2: Estàtua de la Llibertat. Per anar a veure la Liberty Statue haureu d’agafar a primera hora el ferry gratuït que surt de Battery Park i passa per davant de la Liberty o bé pagar per anar fins a Ellis Island, on es troba la reconeguda estàtua per veure-la a prop. Si voleu pujar, haureu de reservar les entrades amb molts mesos d’antelació. Després d’haver gaudit del recorregut del ferry, podreu donar una volta pel barri de Wall Street i arribar a la Zona Cero per veure el memorial de les Torres Bessones. Al capvespre, podeu acostar-vos a Tribeca i fer un passeig per la vora del riu Hudson amb vista a New Jersey.
  • Dia 3: Un altre dia, al matí, podeu fer l’excursió anomenada “Contrastes” per conèixer els barris del Bronx, Harlem, Queens i Brooklyn. Si voleu dinar a un mercat urbà amb molta varietat gastronòmica, al Chelsea Market trobareu des de cupcakes, pasta italiana, llamàntol, gelats i altres botigues. Després del Chelsea Market podeu pujar unes escales que hi ha a prop i passejar pel High Line, un petit recorregut amb vegetació entre edificis. Va ser creat en una antiga pista del ferrocarril de Nova York. Per rematar el dia, caminar pel Brooklyn bridge és una opció i una altra alternativa és agafar el telefèric Roosevelt Island Tramway per anar a la petita illa de Roosvelt Island, que va estar molt de temps ocupada per hospitals de la verola.
  • Dia 4: Mireu les previsions del temps, agafeu les vambes i reserveu un matí que no plogui per gaudir de Central Park. El pulmó verd de Nova York és un parc descomunal ple de llacs, natura i racons singulars. Simplement perdeu-vos pel parc i arribarà l’hora de dinar sense adonar-vos. Després de carregar les piles, acosteu-vos al MOMA, el museu d’art modern. Un lloc que diuen que alimenta la creativitat, encén les ments i aporta inspiració.
  • Dia 5: Avui podeu donar un volt per Chinatown i Little Italy, els barris xinesos i italians, un al costat de l’altre. I deixem pel final, però es pot fer quan es vulgui, els miradors! Empire State Building o Top of the Rock? El primer és el més icònic, el segon ofereix les vistes del primer i de Central Park. Les entrades no són barates però això ja cadascú valora què, quan i com ho vol fer. Després de pujar al mirador i gaudir de les espectaculars vistes de Nova York, toca divertir-se amb algun dels espectacles estrella. Compreu amb antelació entrades per algun dels musicals de Broadway. Els millors musicals estan allà i de veritat que valen la pena. Segons els gustos podeu triar: El Rei Lleó, Aladin, Frozen, Wicked…Si no és el vostre fort, podeu intentar amb un partit de la NBA, futbol americà o beisbol. No patiu, concerts i espectacles tenen lloc cada setmana els 365 dies de l’any.
  • Dia 6: Si us sobra temps i us ve de gust, un dels últims matins, no cal matinar, acosteu-vos fins a Coney Island. A una horeta ben bona en metro, aquesta platja famosa del barri de Brooklyn compta amb un passeig marítim ple de botigues i bars i un parc d’atraccions d’una altra època.

Encara teniu més temps? Visiteu el barri de Soho i a la tarda West Village & Greenwich Village. Al capvespre podeu veure l’skyline de Manhattan  des de la platja de Brooklyn. A la nit us va la marxa? Meatpacking District és la zona nocturna de moda.

Fins aquí, la guia bàsica de Beatgers del que podeu veure al viatge a Nova York, Washington i Filadèlfia. Tot es pot combinar com cada viatger vulgui. També hi ha estones que es pot aprofitar per anar de compres als centres comercials Century 21 o algun outlet. Si ja heu estat algun cop, podeu dedicar més temps a passejar pels barris que més us agradin i a fer el que us vingui de gust. Al final el que tot viatger vol és passar-s’ho bé.

Teniu algun dubte del viatge a Nova York, Washington i Filadèlfia? Pregunta’ns, us ajudarem a fer el vostre viatge a mida! Som l’agència de viatges Betravel i Beatgers. Troba’ns a la Plaça Ricard Simó número 3, a Sabadell Centre.

[rl_gallery id=”11636″]

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content