Com es Corea del Sud?

Corea del Sud en grup

Vàrem estar a Corea del Sud i ens va agradar. Va ser al mes d’agost i feia calor, molta calor. Però un bon amic meu sempre diu que si estàs de vacances, la calor és més fàcil de portar. Potser si, que voleu que us digui.

Què ens hem trobat a Corea del Sud?

Corea del Sud és un país en què la seva història recent ha fet que de vegades li costi recordar l’essència del que va ser en un passat interessant. El volen recordar, però els anys de l’ocupació japonesa i la posterior guerra amb el seu veí del Nord fan que tot sigui molt lluny. Perquè faig aquesta afirmació? Els coreans estan més satisfets i orgullosos amb el seu passat immediat. Després de la guerra a primers dels anys 50 del segle passat van posar tot el seu interès a tirar endavant un país devastat. Van sumar esforços i talent per acabar sent una de les nacions més tecnològiques i avançades del món. I això es veu al carrer, es respira a l’ambient. La societat coreana és molt més oberta que alguns dels seus veïns pròxims i això fa que la convivència sigui més fàcils, tant pels autòctons com pels forans.

La ciutat que mai dorm, Seül

Seül és una capital trepidant, vibrant, plena de vida i a vegades fins i tot estressant. Els seus carrers molt transitats tant de dia com de nit només descansen els caps de setmana. El contrast és espectacular, fins a l’extrem de poder fer fotografies amb les avingudes buides. Samsung, Lotte, Hyundai, LG i altres grans corporacions són les empreses capdavanteres del país i el seu habitants les consumeixen pràcticament en exclusiva fins a tal punt que és estrany veure qualsevol estri o vehicle que no sigui coreà.

Els destacats de Corea del Sud

Samsung ens va deixar visitar el seu museu de la innovació a la propera ciutat de Suwon, una visita de poc més d’una hora que val la pena fer si visiteu Seül. Menció a part és la visita que organitzen des de la capital a la DMZ, l’anomenada Zona Desmilitaritzada fronterera amb Corea del Nord. Cal demanar permisos amb antelació però la visita que arriba fins a la línia divisòria amb l’altra Corea val la pena.

Peix i platja a Busan

No podíem marxar del país sense visitar la segona ciutat amb més importància. Es tracta de Busan amb el port de contenidors més important de la zona. La ciutat està dividida en dues parts la platja i el downtown. Haeundae Beach, és la part més lúdica del sud i es complementa amb una dinàmica dowtown, que té vida les 24 hores del dia. És interessant visitar el mercat del peix i fins i tot dinar a la rebotiga d’alguna de les parades que cuinen pels turistes el peix acabat de pescar.

El tresor coreà: L’Illa Jeju

Finalment, abans d’abandonar el país, vàrem volar fins a l’illa de Jeju, a una hora de vol al sud de Busan. L’illa de Jeju nominada el 2011 com una de les set meravelles naturals del món, és la més gran de Corea, i està dominada pel Hallasan, un volcà extint envoltat al seu torn per 360 volcans satèl·lits. Les escultures en blocs de lava són un dels elements més característics de l’illa, els habitants de la qual, fruit de l’aïllament geogràfic, han desenvolupat una de les cultures més peculiars de Corea.

Si ja coneixeu el seu veí Japó, Corea del Sud és una bona opció per conèixer un altre del primer món. I si no heu estat mai a cap país asiàtic, aquesta és una bona oportunitat per conèixer-lo i fins i tot fer-lo servir com a porta d’entrada a futures visites a altres països menys desenvolupats.

Josep Jorba, Gerent de Betravel.

[rl_gallery id=”11510″]

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content