5 consells per fer una escapada a Estocolm

escapada a estocolm

Escapada a Estocolm! A Beatgers ens agrada agafar l’avió i fer de tant en tant una escapada. Si disposes d’uns dies, és molt bona idea viatjar a Estocolm, sigui en família, parella o amb amics. Estocolm és una ciutat marítima, rodejada de petites illes i ports, la capital de Suècia. Tot un referent Europeu, però, com a ciutat no es pot comparar de cap de les maneres amb París, Londres o Roma. Tot i això, té el seu propi i mereixedor encant.

1. Escapada a Estocolm: Informació pràctica

Primer de tot i a l’hora de planificar el viatge, recomanem anar a Estocolm, si pot ser, a la primavera o a l’estiu per qüestions de clima, però també, perquè les excursions en vaixell no funcionen durant els mesos d’hivern i perd part de la seva gràcia. Pel que fa a la moneda, la corona sueca, no cal canviar els euros. Tot es pot pagar amb targeta de crèdit, es veu que els suecs ho prefereixen així.

2.Stockholm pass

Segona recomanació per fer una escapada a Estocolm: Adquirir la targeta turística “Stockholm Pass”, es pot comprar per internet i portar al mòbil. Amb un codi QR s’escaneja a cada atracció turística, fàcil, ràpid i a més inclou una guia en pdf amb tot el que pots veure. És veritat que tot depèn dels dies que tingueu però si el que voleu és moure-us i veure museus, agafar els vaixells per anar a les illes més properes i visitar altres llocs d’interès, val la pena agafar-la. Calcula el preu de les entrades del que vols veure i el que val la Stockholm Pass, els números no enganyen.

escapada a estocolm

 

 

 

 

 

 

 

3. Què veure a Estocolm

Els atractius turístics d’Estocolm són molts, com a quasi totes les ciutats europees. Per situar-nos millor, si mirem el mapa, veiem que Estocolm es divideix en 4 zones d’interès, on organitzar l’estada:

  • Norrmalm, el centre neuràlgic on trobem moltes botigues, restaurants, l’estació central, biblioteques i altres llocs interesants com la zona d’Östermalm.
  • Gamla Stan, el nucli antic. Allà veurem el Palau Reial, el canvi de guàrdia a les 12:15, la plaça Stortorget de les cases de colors, el carreró més estret anomenat Mårten Trötzigs Grand i les indispensables botigues de souvenirs.
  • Södermalm, el barri més modern. Aquí pots trobar les vistes d’Estocolm a l’alba o vespre des de Monteliusvägen o Skinnarviksberget, visitar les botigues hipster al Sofo, al sud del carrer Folkungagatan, veure els edificis de fusta del segle XVIII al carrer Fjällgatan i gaudir de l’interessant centre contemporani de fotografia Fotografiska.
  • Djurgarden, es pot arribar a peu o en els vaixells hop-off hop-on i sens dubte és una de les zones més importants d’Estocolm, on necessitareu més temps. Aconsellem sens dubte visitar el museu a l’aire lliure Skansen, on trobareu la recreació de la vida sueca fil per randa d’una manera molt divertida (segona i tercera imatge). Amb cases originals, sueques i suecs vestits d’època disposats a explicar-te la història de cada casa, una gran varietat d’espècies d’animals, el Baltic Sea Center i atraccions per nens i nenes. Molt recomanable per anar en família i passar gairebé tot el dia. Sense deixar de banda el Museu Vasa (primera imatge), on descobrireu l’autèntic vaixell Vasa, rescatat del port d’Estocolm el 1961, on va romandre 333 anys enfonsat. Això no es tot, a Djurgarden també es pot gaudir del parc d’atraccions Gröna Lund, inclòs a l’Stockholm pass abans de les 18h de la tarda, el museu d’Abba o el parc Kunliga, entre d’altres.

escapada a estocolm escapada a estocolm

 

4. Excursions a les Illes

Stromma és la companyia de la majoria dels vaixells que van a les illes més properes d’Estocolm. Gairebé totes entren a l’Stockholm Pass, però, s’ha de tenir en compte els horaris que varien segons les estacions. S’ha de preveure bé per organitzar els dies. Les illes més famoses són les Fjäderholmarna a només 20 minuts, on viure l’ambient mariner i prendre una copa, Drottningholm (quarta i cinquena imatge) on visitar el palau reial amb el seu pavelló xinès, els seus bonics jardins i un teatre del segle XVIII. I si teniu més dies, podeu visitar l’illa vikinga de Birka, Vaxholm o un circuit per diverses illes.

escapada a estocolm escapada a estocolm

 

5. Hora de dinar! És tot tan car?

El pressupost de cadascú pot variar, així doncs en funció del que vulguem gastar podrem agafar alternatives menys costoses. No tot és tan car, per exemple una opció és agafar entrepans i amanides molt completes que venen als supermercats i són per emportar, o fer un mos a les cadenes de menjar ràpid entre les quals destaquem Max, una cadena tipus hamburgueseria sueca res a veure amb les típiques. Òbviament, l’opció restaurants serà la més costosa, sobretot a la nit. Opcions hi ha per a tots els gustos.

I respecte a la gastronomia sueca, ja sabem que el salmó és un imprescindible. Una bona mostra també la trobem al Frukost, que vol dir esmorzar, el Lunchbröd o pa d’esmorzar i els populars rotllets de canyella són perfectes per fer un tast i deixar bon gust al viatge.

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Ves al contingut