Quin són els carnavals més famosos?

carnaval rio de janeiro

Disfresses, gresca i disbauxa són les màximes que acompanyen cada any el carnaval. Una festa que se celebra arreu del món. Però, hi ha ciutats on es viu d’una manera especial. D’on sorgeix aquesta festa? El carnaval té el seu origen a l’època romana, en concret a les festes i banquets que s’anomenaven Saturnals, i que celebraven l’arribada de la primavera. Es va popularitzar després a Europa durant l’Edat Mitjana, especialment a Itàlia. El terme prové de l’italià i del llatí i significa “acomiadar la carn”, ja que era com una espècie d’últim vici pel poble, just abans del dejuni de Quaresma.

Carnavals a Rio, Venècia, Tenerife o Sitges!

Desfilades amb música i ball, disfresses sorprenents, el carnaval és una celebració que cada any aconsegueix atraure més viatgers. Sense dubte, el de Rio de Janeiro és el més conegut del món. Uns 5 milions de persones es donen cita a la capital del Brasil per celebrar un carnaval màgic, amb una desfilada dirigida per les escoles de samba. El Carnaval dóna el tret de sortida al Sambòdrom Marques de Sapucaí, amb l’obertura de la celebració a través de la coronació del Rei Momo per part del prefecte, qui lliura les claus de la ciutat.

Potser no aplega la gentada de por com el de Rio, però el carnaval de Venècia és un dels més populars a Europa. El barroc fa acte de presència a través de màscares i vestits del segle XVII. Viatjar a Venècia pel carnaval és com submergir-se en una novel·la i viatjar al passat. Com marca la tradició la piazza San Marco de Venècia acull la inauguració del seu carnaval. L’aforament és limitat, fixat per primera vegada en 23 mil persones. Aquestes són les que poden veure el ‘Vol de l’Àngel’, part del folklore venecià. Una tradició que es remunta al segle XVI.

L’alegria i els colors inunden els carrers de Tenerife. La festa més emblemàtica de l’illa fa segles que contagia somriures i omple Tenerife de ritme i purpurina. El plat fort del carnaval de Santa Cruz de Tenerife arriba quan es fa l’elecció de la Reina del Carnaval. Els vestits que porten poden pesar fins a 200 quilos! És per això que s’ajuden amb estructures de rodes i altres suports.

Més a prop, podem gaudir del Carnaval de Sitges. A la localitat catalana la festa comença el Dijous Gras, el dijous previ a carnestoltes, quan sa majestat Carnestoltes proclama el desgovern a la ciutat. Els dos moments més importants són la Rua de la Disbauxa i la Rua de l’Extermini. Les carrosses desfilen per Sitges disposades a fer gaudir a tot el que s’acosti.

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content