Istanbul, la ciutat dels 7 turons

istanbul

Istanbul va ser la capital del món civilitzat durant molts segles i és considerada el cor de Turquia. Amb uns 12 milions de residents és un escenari espectacular entre Europa i Àsia. Centre inqüestionable de folklore, comerç, història i cultura turca. Istanbul s’aixeca sobre 7 turons i està banyada per les aigües del Bòsfor amb l’estratègic estret de Bòsfor, que connecta el mar Negre amb el Mar de Màrmara i el Corn d’Or, un estuari d’aigua dolça. Durant molts anys i fins a la construcció del pont de Bòsfor el 1973 l’únic mitjà de transport entre Europa i Àsia era el vaixell. L’any 1988 es va construir un segon pont. Ara com ara, s’està fent un tercer i s’està desenvolupant també una xarxa de metro.

Llocs d’interès a Istanbul: Zona antiga

Cal començar la visita d’Istanbul visitant l’Hipòdrom romà, inicialment construït al  segle III aC per l’emperador Setè Sever. Va ser Constantí el Gran, però, qui ho va convertir en circ, escenari dels jocs imperials, amb una capacitat per 100.000 espectadors. Les restes més destacades són L’Obelisc del Faraó Thutmosis, la Columna Serpentina procedent del temple d’Apol·lo i la Columna de Constantí VII. Seguim la ruta de la zona antiga, ara és el torn de la Mesquita de Sultà Ahmet, també coneguda com la Mesquita Blava, l’obra representativa de l’arquitectura Otomana. Tampoc podem deixar de veure el Museu-Església Santa Sofia, meravella arquitectònica Bizantina. I rematar el dia amb el Palau de Topkapi, construït durant el segles XV i XIX sobre el primer turó d’Istanbul.

Altres activitats

Istanbul ens ofereix perdre’ns pel Basar de les Espècies situat prop de la Mesquita Nova. Amb una atmosfera plena de fragàncies orientals provinents de la gran varietat d’herbes i espècies. També podem agafar un vaixell privat i fer un creuer pel Bòsfor i contemplar així les espectaculars imatges que ens ofereix la ciutat.

Per acabar de descobrir Istanbul recomanen passejar pel barri Ortakoy, un lloc important a la vida quotidiana de la ciutat. A Ortakoy ports trobar barreja ètnica: Turcs, armenis i grecs han conviscut pacíficament. Els seus carrers estan plens d’excel·lents restaurants i tavernes per sopar una de les especialitats, el Kumpir, una patata rostida i farcida al gust. Finalitza el recorregut amb la visita de la Mesquita Soliman el Magnífic.

Vídeo: devinsupertramp 

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content