Els imprescindibles de Jordània

jordania petra

Qui no ha sentit a parlar del tresor de Petra? Jordània és un recés de pau a Orient Mitjà que incita a ser descobert. I no només pels antics monuments que atresora. El Regne Haiximita ofereix un viatge ple d’aventures, on podràs sentir la bellesa del desert de Wadi Rum en una excursió en 4×4, surar com diuen les lleis de la física al Mar Mort o pujar al cim del Mont Nebo, on Moisès va divisar la Terra Promesa. No es pot negar el valor històric de la Bíblia. Allà van tenir lloc gran part dels relats que es narren en el llibre sagrat del cristianisme.

Jordània és sens dubte una destinació imprescindible!

Els tresors de Jordània

Un camí et porta fins al siq, el congost, on uns metres més enllà trobem un desconegut temple que val la pena visitar. Es tracta de Siq Al-Barid, més coneguda com la Petita Petra. Es creu que aquestes construccions a les afores de Petra van ser un centre agrícola i comercial, un lloc on s’abastien les caravanes de camells que passaven per la coneguda ciutat.

El que no pot faltar de cap de les maneres és el tresor més preuat de Jordània, la ciutat secreta tallada en roques, una de les Meravelles del Món i la visita turística indefugible. Parlem de Petra, fundada al segle VI a.C. pels Nabateus. Amb més de 2.000 anys d’història s’erigeix entre muntanyes de pedres vermelles en les quals romanen llaurats els immensos mausoleus.

Paisatges sobrenaturals al desert de Wadi Rum

A mig camí entre Petra i Aqaba el desert aràbic es fa lloc a Jordània amb un escenari rogenc, molt semblant a Mart. Wadi Rum, conegut també com la vall de la lluna, és un lloc que Lawrence d’Aràbia coneixia molt bé, va creuar el desert moltes vegades durant la Revolució Àrab de principis del segle XX. Pedra calcaria i roca de granit, Patrimoni de la Humanitat des del 2011, perfecte per recórrer-ho en un cotxe 4×4, en camell o fins i tot en globus. Una experiència única!

Surant al Mar mort

La foto del viatge, sigui com sigui, has de gaudir d’un bon bany al Mart Mort mentre sures. El punt més baix de la terra es troba allà, concretament, a 416,5 metres sota el nivell del mar entre Jordània, Israel i territoris palestins. El Mar Mort és llac salat que està alimentat pel riu Jordà i es caracteritza per tenir un índex de salinitat 9 vegades superior al de qualsevol oceà.

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content