Sakura, l’art i les flors de cirerer del Japó!

El bon temps fa florir els cirerers, Sakura en japonès, una tradició que porta a tots els japonesos a esperar cada any l'època de la florida per celerar-la en forma de pícnics gaudint en família, amics o companys de treball.

La sensacional temporada Sakura de les flors de cirerer

Amb la primavera s’inaugura, amb el pas del sol a través de l’equador celeste, Viatgem fins al Japó!

Es tracte d’un espectacle únic. La flor del cirerer floreix durant la primavera. Al Japó es realiaza el festival de l’Hanami (花 見) en el seu honor ja que és la seva flor més significativa (però no l’oficial, que és el Crisantem); durant aquest els familiars i amics es reuneixen als parcs amb cirerers sota l’ombra dels mateixos i, a manera de “pícnic”, comparteixen aliments mentre celebren l’aparició de les flors. El curs acadèmic del Japó comença just després del final de la festivitat, que té lloc cada any des del mes de març a Okinawa fins al mes de maig a la illa de Hokkaido. Música, decoració dels edificis, exposicions, mostres de cuina japonesa ens permetran viure l’autèntica experiència del Hanami, que vol dir en japonès “Observar les flors de cirerer”.

Símbols de la cultura japonesa

La Sakura (桜 o さ く ら) o cirerer florit japonès és un dels símbols més coneguts de la cultura japonesa. També es nomena sakura a tres espècies de plantes del gènere Prunus.

Durant l’any els arbres de cirerer romanen únicament folrats de fulles, i estan nus a l’hivern, però cap a l’inici de la primavera floreixen, decorant els parcs amb la seva aparença de núvols rosades i blanques.

Les Sakura són un element simbòlic comú en la cultura popular del Japó, on tenen múltiples significats relacionats. La imatge dels pètals d’aquestes flors caiguts en massa al principi de la primavera, especialment a l’abril, simbolitza la bellesa de la natura i el valor que la fugacitat de l’existència atorga a la vida.

Tradició mil·lenària

El bon temps fa florir els cirerers, Sakura en japonès, una tradició que porta a tots els japonesos a esperar cada any l’època de la florida per celerar-la en forma de pícnics gaudint en família, amics o companys de treball. De tradició mil·lenària i amb origen en el Període de Nara com a entreteniment imperial i de l’aristocràcia. Va ser en l’època Edo quan aquesta es va estendre entre els Samuráis i el poble pla, arribant fins als nostres dies com un espectacle fascinant i ple de simbolisme.

 

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content