Nappuccino, la cafeteria on fer una becaina a Barcelona

Benvinguts a Nappuccino!

Treballes en horari partit i al migdia t’agradaria fer una becaina? T’agrada la combinació de cafè i migdiada? Busques un lloc on descansar una estona durant el dia? Ja el tenim a Barcelona, el primer “siesta-cafè” del món s’anomena Nappuccino: Nap (migdiada en anglès) + Capuccino.

Cafè i migdiada?

Tal i com ens expliquen, aquesta combinació dels dos components estimulants, la son i la cafeïna, té molt sentit científicament.

La cafeïna impacta nostre cervell d’una manera molt sofisticada. És estructuralment similar a l’adenosina, la molècula química en el nostre cervell que causa somnolència i ens fa sentir cansats. Està menys present quan dormim i podem observar la seva major concentració durant els períodes de vigília. S’acumula a mesura que transcorren els dies, alentint l’activitat cerebral i ens fa sentir cansats.

Tan aviat com la cafeïna ingressa al nostre cervell, intenta obrir-se camí competint amb l’adenosina i finalment bloqueja l’accés als nostres receptors cerebrals. Com menys adenosina, més desperts estem.

La concentració d’adenosina disminueix quan prenem una migdiada i mentre el cafè encara no ha començat (el cos triga entre 20 i 30 minuts a absorbir la cafeïna), l’adenosina no necessita competir amb la cafeïna. Com a resultat, quan ens despertem, el nostre cervell diu ‘adéu’ a l’adenosina, bloqueja els receptors per acumular més adenosina i facilita l’absorció de la cafeïna.

Aquesta és tota la màgia química darrere de la migdiada cafè.

Els científics recomanen tenir en compte els ritmes circadians entre el cicle de vigília i el cicle de son, perquè hi ha un moment que és essencialment perfecte per a una migdiada. Per a un impuls ràpid d’alerta, els experts diuen que una migdiada de 10 a 20 minuts a la tarda és suficient per tornar a la vida quotidiana, fresc i ple d’energia. Si et preocupa no poder dormir-se en 20 minuts, la investigació aquí i aquí mostra que el semi-son o el descans lleuger funciona bé.

Funciona per temps

Nappuccino és una cafeteria pensada per al descans. El local té disponibles 6 cubicles on fer la migdiada i el client paga per hores, és a dir, 1 hora són 5 euros i amb aquests diners pots dormir una estona i gaudir de tot el que et vingui de gust a la barra ‘self-service‘: croissants, fruita, llaminadures, gofres, torrades, sucs, cafè, etc.

A més a més, ofereixen també la possibilitat de portar el teu propi menjar i escalfar-lo al microones.

També, hi ha taules amples, connexió wifi i endolls per a tots aquells que busquin un local tranquil on estudiar i/o treballar.

On els podem trobar i en quin horari?

Al Eixample, carrer Muntaner 22, Barcelona. Horari ininterromput de 9:00 a 20:00 hores.

 

Altres dades interessants:

  • Poden entrar fins a dues persones per cubicle.
  • Cada cubicle té llum LED i un endoll.
  • Hi ha abonament per a tot un dia i val 20€.
  • Els gossos tranquils són benvinguts però sense entrar a la zona de cubicles.
  • Els amos del local són la Celina, polonesa de 25 anys, i el Sylvain, francès de 31 anys.
Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content