Liverpool, el bressol de The Beatles

Liverpool parada obligada pert un bon Beatle maniac

Si tens ganes de visitar el nord d’Anglaterra i t’agrada la música, Liverpool és una de les teves parades imprescindibles!

Abans d’aterrar a Liverpool, has de conscienciar-te que, segons diferents rànquings dels accents més complicats a Regne Unit, el de la ciutat es troba sempre entre les primeres posicions. Aquest accent és conegut com a “Scouse derivat del nom del guisat proteic que menjaven constantment els mariners de Liverpool al segle XIX. Als habitants de la ciutat també se’ls coneix com a “Scousers”.

Malgrat tenir un accent complicat, si ens basem en un altre dels rànquings que avalua l’amabilitat dels habitants del Regne Unit, tenim que Liverpool també ocupa els primers llocs. Així que, en cas de necessitar qualsevol ajuda, sempre tindràs un local disposat a oferir-te-la. Això sí, hauràs d’aconseguir entendre’l.

Un cop presentada la ciutat, és imprescindible destacar, sens dubte, la seva importància musical. Liverpool és famosa per haver sigut el bressol d’un dels grups més coneguts i destacats a nivell mundial: The Beatles. Aquests van passar per diferents noms i components en la seva participació per diferents concursos musicals abans d’establir-se tal i com els coneixem avui. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr van revolucionar la música popular dels anys 60 (i posteriors).

Qualsevol persona que visita Liverpool ha d’anar obligatòriament a The Cavern Club, el pub on The Beatles va començar a tocar i a donar-se a conèixer. Situat al carrer Mathew Street, trobarem dos locals: The Cavern Club i The Cavern Pub. Tot i que l’original ja no existeix, recomanem entrar a The Cavern Club ja que és una còpia exacta de l’anterior i, inclús, es va construir amb maons d’aquest. Allà, The Beatles va arribar a tocar 292 vegades entre el 9 de febrer del 1961 i el 3 d’agost del 1963. Ara es pot entrar (consulteu els diferents preus segons horari i dies) i gaudir de música en directe, gran part de les cançons pertanyen a The Beatles.

El símbol de la ciutat és un ocell fictici, conegut com a Liverbird, ja que no se sap quin tipus d’ocell és. Al port, concretament a l’edifici Royal Liver Building trobareu dues estàtues de dos liverbirds. El que mira cap al mar vigilant l’arribada de nous vaixells és el mascle i, en canvi, la que mira cap a la ciutat com a símbol de protecció a la seva família és la femella.

L’antic port anomenat Albert Dock és ara el segon cor cultural de la ciutat, gràcies a les inversions que es van fer per retornar-lo a la vida després d’una època fosca. Allà podreu gaudir de diferents museus i esdeveniments durant tot l’any. A destacar, The Beatles Story, el museu del grup, amb un preu de 16£ (entrada adult).

Liverpool és també una ciutat ideal per als amants del futbol. Els dos principals clubs de la ciutat són l’Everton (Goodison Park) i el Liverpool FC (Anfield), ambdós competint en la Premier League.

I, per acabar, no podia faltar la típica estàtua de cada ciutat que, al tocar-la, dóna bona sort. La de Liverpool és Eleanor Rigby, extreta d’una cançó de The Beatles (àlbum Revolver). Es troba a l’avinguda Stanley Street, una dona asseguda en un banc i dissenyada per Tommy Steele. Tant la cançó com l’estàtua estan dedicades a “All the Lonely People“.

A nosaltres, Liverpool ens va sorprendre gratament. I a tu, què és el que més t’agrada d’aquesta ciutat?

 

 

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content