Enamora’t de Cuba

T’estàs plantejant viatjar a Cuba?

Vols que t’organitzem el viatge? Tens dubtes sobre com funciona l’illa? Beatgers et proporciona 12 tips per solucionar aquells dubtes inicials!

Si tens en ment un viatge a Cuba i vols gaudir de la bellesa i tranquil·litat d’un cayo tenim dues opcions per a qualsevol tipus de viatger, descobreix el cayo Santa Maria

Cuba ofereix la possibilitat d’allotjar-te en cases de particulars i viure l’experiència interactuant 100% amb els propis locals. Aquesta mateixa opció és també viable en el cas dels cayos. El viatger pot triar dues opcions:

 • Allotjar-te en un dels hotels de la gran oferta que hi ha. La majoria compten amb promocions de tot inclòs. Contacta’ns per a més informació.
 • Allotjar-te en una casa particular d’un poble proper i anar a passar el dia al Cayo Santa María.

Cuba, detinguda en el temps, és un tresor per al viatger

Remedios o Caibarién són dos dels pobles més propers al Cayo Santa Maria. La majoria dels turistes que s’allotgen en aquests pobles vénen atrets pels cayos, així que bona part dels locals han vist un gran negoci aquí. No tindràs problema en trobar cases de particulars on dormir i tampoc en trobar taxistes particulars que et portin al cayo, s’esperin fins l’hora del tancament, i et retornin a casa.

El camí es fa pel pedraplè del Cayo Santa María, uns 48 km que el fan el pedraplè més llarg del món. Premiat amb el guardó “Internacional Puente de Alcántara”, uneix Caibarién amb el Cayo Santa Maria sobre el mateix mar, sense afectar a la fauna i la flora de la zona. És recomanable veure la posta de sol de tornada a Caibarién/Remedios.

Després d’aproximadament 1 hora de camí, arribem al Cayo Santa Maria, el major dels cayos i l’últim de la carretera. Concretament, arribem a la platja ‘Las Gaviotas‘ ja que és la zona oberta al públic amb un preu d’entrada de 4 CUC (nens gratuïts), destinats a preservar la zona. Un cop travessat un caminet pel bosc d’uns 10-15 minuts (700 metres), s’obre entre nosaltres la postal de sorra blanca i aigua transparent. Allà trobarem cabanes on poder deixar les nostres pertinences a l’ombra i gandules per poder gaudir del sol. Es recomana arribar d’hora al cayo ja que sinó trobaràs tot això ocupat.

Depenent de l’època de l’any variarà la quantitat de gent que hi trobaràs, però el que no es pot entredir és la bellesa natural que presenta. Aprofita per relaxar-te, prendre el sol, passejar per la vora de la platja, anar fins les roques i desconnectar una mica de la realitat que ens envolta. És una opció perfecte per acabar el viatge a Cuba.

L’horari del cayo és de les 10 a les 16 hores.

Contacta amb nosaltres per ampliar informació i organitzar el teu viatge a Cuba!

Descobrim 12 de les seves particularitats per si encara dubtes en anar-hi i deixar-te sorprendre:

 • Només trepitjar l’aeroport, deixa’t emportar. Cuba té el seu particular ritme de vida, no entenen les coses amb l’estrès amb el que aquí estem acostumats.
 • Existeixen dues monedes, el CUP (peso cubà) i el CUC (peso convertible cubà). Un CUP equival, aproximadament, a 25 CUC i un CUC té un valor similar a un euro (és igual a un dòlar nord-americà). Molts establiments, com ara restaurants, deixen pagar en ambdues monedes. S’ha de tenir en compte el canvi que et donen a tot arreu i anar fent càlculs durant tot el viatge, si funciones amb les dues. Tot i això, hi ha zones turístiques que només accepten CUC per als turistes.
 • Hi ha diverses opcions per moure’t per l’illa: autobusos, taxis particulars i col·lectius, taxis oficials, avions, etc. Depèn de l’època de l’any, els autobusos esgoten els seus bitllets amb molta facilitat, així que recomanem l’ús de taxis col·lectius. Aquests es comparteixen amb altres viatgers per poder dividir el preu total del trajecte, pactat anteriorment amb el conductor. Resulta molt fàcil trobar xofers als carrers de les ciutats i les reserves funcionen com aquí fa molts anys: de paraula.
 • Tal i com hem acabat el punt anterior, a Cuba tot funciona de paraula. Deixa’t la desconfiança a casa i comença a creure que encara hi ha gent que quan diu quelcom, ho compleix. Personalment, no hem tingut mai cap problema amb cap acord verbal dels que hem fet durant el nostre viatge a l’illa. Si et diuen que et recullen a les 8, allà hi seran.
 • Els cubans són la vertadera essència del país. Parla, comparteix punts de vista, coneix, aprèn… són persones extravertides i generoses que no dubtaran en socialitzar amb tothom. Òbviament, i com a tot arreu, hi ha gent que intentarà rebre un benefici a partir de la seva ajuda però, en general, és el millor que t’emportes de l’experiència.
 • Tu tries on dormir. Molts viatgers decideixen passar les seves vacances dormint a cases de particulars. Aquestes són cases oficials i legals, totes amb un distintiu visible a la paret. Els cubans lloguen per nit les seves habitacions oferint també, en la majoria de casos, l’esmorzar. La mitjana de diners per nit és de 25 CUC/habitació (12,50 CUC per persona en el cas de ser dues).
 • No obstant, també hi ha l’opció d’allotjar-se en els diferents hotels de les principals ciutats de l’illa.
 • Porten la música a les venes i el ritme al cos. A tot arreu escoltaràs música i, si t’apropes, veuràs cubans ballant. Anima’t a deixar-te emportar pels passos d’un local i aprèn a ballar salsa. Trobaràs també molts llocs on s’ofereixen classes de salsa si necessites preparar-te abans de fer el ridícul en públic.
 • El menjar no és el millor de l’illa. Tot i així, prova la seva gastronomia criolla i gaudeix amb el seu marisc. Trobaràs ventanitas per tots els carrers vénen menjar ràpid a preus baratíssims i paladars (restaurants privats) amb opcions més refinades. Comparat amb Europa, menjar no és gens car.
 • Cuba permet viure un viatge d’allò més complet: natura, ciutats colonials, platges de sorra blanca i aigua turquesa, tot al vostre abast.
 • Fa relativament poc que el Wifi ha arribat a l’illa. Tot i així, tingues paciència. Només trobaràs connexió a parcs i places centrals de les ciutats (a més a més de a grans hotels), i aquesta és lenta (depenent de la gent connectada en aquell instant). L’única empresa de telecomunicacions és ETECSA i funciona amb la compra de targetes amb usuari i contrasenya que et permeten connectar-te durant una hora al preu de 1,50 CUC. Per a un viatge més llarg, també existeix la possibilitat de crear-se un compte personal i anar recarregant el saldo allà.
 • Fa calor durant tot l’any a tota l’illa. Consulta les temperatures segons l’estació de l’any en la que hi vulguis viatjar però tingues en compte que el sol sempre hi serà present.

Cuba està plena de vida. Respira autenticitat i inspiració perdent-te sense rumb pels seus carrers.

Contacta amb Beatgers per a qualsevol tipus d’informació addicional!

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Skip to content