GUATEMALA

Code: DFVHG
03 novembre 2021 - 15 dies
 • guatemala4
 • guatemala2
 • guatemala3
 • guatemala5
 • guatemala6
 • pexels-saulo-zayas-335887
 • jeison-higuita-uQoZAifSDwk-unsplash
 • gary-saldana-KRttQCXUjNI-unsplash
 • arturo-rivera-9MeKK9875vI-unsplash
 • emil-diallo-H-Y7mdumq1w-unsplash

Entre el Pacífic i el Carib es mostra, com un immens tapís multicolor, una terra en la qual els pobles indígenes tenen una peculiar visió de l’existència. En l’espessa jungla sobresurten els temples maies i els llacs reflecteixen majestuosos volcans. És una temptadora invitació a ser redescoberta. És Guatemala.

Guatemala constitueix un singular escenari per a entrar en contacte amb el passat maia de Centreamèrica i amb el ric llegat patrimonial que atresora el seu territori, colònia d’Espanya fins a 1821. És per excel·lència el país de la regió amb més població indígena distribuïda en tota la seva geografia, les arrelades tradicions de la qual i inclinació a les maneres de vida dels seus ancestres són en si mateixos un enorme atractiu. Però el millor és que encara hi ha molt més: la naturalesa exuberant, l’hospitalitat de la seva gent, el colorit de les seves festes, les llacunes, els volcans, la mar… (Revista Viajeros)

 

El Preu Inclou:

 • Trasllat ciutat d’origen – aeroport de bcn – origen.
 • Allotjament en hotels descrits o similars.
 • Vols de línia regular de iberia ( bcn – mad – gua i vv. ) amb esmorzar.
 • Vol local de flores-guatemala.
 • Serveis en privat.
 • Cocktel de benvinguda a l’arribada dels hotels.
 • 12 dinars i 13 sopars: entrant, plat fort, postres i cafè.*
 • Ampolla d’aigua, gel de mans i tovalloles humides al bus.
 • Dinar comunitari en taller gastronomic en Rio Dulce. *
 • Dinar campestre a tour de Tikal.*
 • Entrades als llocs indicats en visites incloses.
 • Guia professional autoritzat per institut guatemaltenc de turisme – inguat –
 • Llanxa privada en tour de Santiago i Rio Dulce.
 • Transport amb AC.
 • Guia espiritual en celebracio de ceremonia Maia, amb entrega de nahuales.
 • Guia local en tour del volcan pacaya y copan.
 • Assegurança d’assistencia i cancel.lació de viatge.
 • Acompanyant de l’agencia durant tot el viatge.

*Begudes no incloses

 

 

 

Comparte en tu

DIA 3 novembre: BARCELONA – GUATEMALA
Sortida en vol regular, classe turista, amb destinació Guatemala (via Madrid). Recepció a l’aeroport Internacional “L’Aurora” i trasllat al nostre hotel a Guatemala City. Sopar al restaurant de l’hotel. Allotjament.

DIA 4 novembre: GUATEMALA CIUTAT- IXIMCHÉ- LLAC ATITLÁN
Esmorzar. Sortirem rumb a l’interior del altiplà guatemaltec. La nostra primera visita serà el lloc arqueològic d’Iximché, antiga capital maia del regne Cakchiquel i un dels centres cerimonials més important. Aquí tindrem l’oportunitat de presenciar una cerimònia maia, dirigida per un autèntic xaman maia, un curandero tradicional. Una experiència única de retrobament amb la natura i amb els altres en un apassionat i espiritual ritual. Lliurament de nahuales (perfil de la part espiritual i humana d’una persona que es calcula astronòmicament segons la data de naixement). Dinar en un restaurant local. Partirem rumb al Llac Atitlán, del qual Huxley va dir ser el més bell del món, amb els seus tres volcans i donant recer a dotze pobles indígenes. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 5 novembre: LLAC ATITLÁN-SAN JUAN LA LAGUNA-SANTIAGO d’ATITLÁN- SAN ANDRES XECUL- QUETZALTENANGO
Esmorzar. Iniciarem la nostra excursió amb llanxa per visitar San Juan La Laguna i Santiago Atitlán, dos dels dotze pobles indígenes que envolten l’Estany de Atitlán. En el nostre recorregut cap a aquests poblats, gaudirem de l’incomparable paisatge que proveeixen els volcans Atitlán, Tolimán i San Pedro. A San Juan la Laguna, caminarem pel poblat per observar els murals a cel obert que decoren els seus carrers, San Juan és poble d’artistes extraordinaris. Recorrerem galeries d’art i podrem conversar amb els pintors. Visitarem l’Associació Comunitària Ixoq Aj’quem, per conèixer el procés de teixit i reciclatge dels fils per teixir, un concepte original i molt valuós per a la sostenibilitat de moltes famílies participants en el projecte. Després de la visita, navegarem amb llanxa pel llac per visitar Santiago de Atitlán, poble habitat per indígenes zutuhiles que viuen de la pesca i l’artesania, encara que són més coneguts com adoradors d’una deïtat maia-catòlica a la qual criden Maximón. Per aconseguir els seus favors li ofereixen tabac, licor i diners alhora que ballen i resen al seu voltant. Dinar en restaurant local i a la tarda retorn a l’hotel per prendre el transport i continuar el nostre viatge cap a Quetzaltenango, la bella ciutat de l’altiplà situada a una extensa vall envoltat de turons i volcans. En ruta visitarem Sant Andreu Xecul posseïdor d’un imponent temple parroquial d’espectacular façana, famosa pel seu colorit i disseny del huipil local. Amb llum de capvespre farem una visita panoràmica de Quetzaltenango, ciutat colonial que conserva les antigues tradicions del seu llinatge maia-quiché, conjugades amb un passat colonial i dinàmica de la vida moderna. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 6 novembre: QUETZALTENANGO- ALMOLONGA – ZUNIL – SAN FRANCISCO EL ALTO- HUEHUETANGO
Esmorzar. Sortida de l’hotel per visitar els colorits mercats i poblets de la zona, iniciarem amb el mercat de Almolonga, conegut com La Hortalissa de l’Amèrica Central, a causa dels seus generosos cultius. Després de la visita continuarem cap a Zunil una de les poblacions precolombines, situada en les riberes del riu Samalá, envoltada de turons. Continuarem cap a Salcajá, el primer productor de teles jaspiades, emprades per les dones en la seva indumentària, coneixerem l’emblemàtica Església L’Ermita, anomenada també “La Conquistadora”, per ser la primera església catòlica a centreamèrica en l’any de 1524. I per acabar visitarem San Francisco el Alto, característic per l’altura en la qual està ubicat i d’on es deriva el seu nom. L’altitud d’aquest municipi és de 2.630 metres sobre el nivell del mar. El seu colorit mercat, és considerat com el més gran del país i que atrau milers de compradors de la regió, així com turistes nacionals i estrangers. Dinar en restaurant local per després sortir cap a Huehuetenango. Sopar en restaurant local. Allotjament.

DIA 7 novembre: HUEHUETANGO- TODOS SANTOS-CHICHICASTENGANGO
Esmorzar. D’hora al matí sortirem cap al municipi de Todos Santos que se situa en una preciosa vall a 49 quilòmetres del poble de Huehuetenango, en la Serra dels Cuchumatanes, de camí passarem pel Mirador Juan Diéguez Olaverri on observarem diversos volcans importants de Guatemala. Arribada a Todos Santos lloc ideal per experimentar l’autèntica cultura maia. La seva població conserva encara tradicions ancestrals com el llenguatge maia Mam i calendari maia de 260 dies conegut com Tzolkin, i els seus pobladors porten orgullosament el seu vestit típic únic a Guatemala. Recorrerem el seu colorit mercat, un dels més tradicionals de tota Guatemala, veurem l’església catòlica que té més de 400 anys, guardant història, cultura i tradicions en cadascun dels seus racons. Després de la visita, dinar en restaurant local i posteriorment continuarem cap a Quiché per veure la plaça, l’església i el mercat. A la tarda, arribada a Chichicastenango població envoltada per valls i majestuoses muntanyes. A la nostra arribada veurem el colorit de la vestimenta dels locals, el penetrant olor de “encens” i el so de les seves pregàries des dels graons de l’església, que constitueix un tot que atordeix els sentits del viatger. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 8 novembre: CHICHICASTENGANGO – LA ANTIGUA
“Taller experiència: taller de truites de blat de moro amb dones locals”
Esmorzar. Visitarem el seu impressionant mercat que se celebra dos cops per setmana (dijous i diumenge) sent un dels més importants d’Amèrica Llatina. El lloc clau és la plaça central on es desenvolupa la vida comercial dels “Masheños” (habitants de Chichicastenango). En aquest mercat podran trobar des de flors, vegetals, fruites, animals, artesanies, fins tèxtils. Aquest dia farem una visita experiencial, on compartirem amb les dones locals un taller de truites de blat de moro, l’aliment bàsic de Guatemala. Dinar a l’hotel i després de tenir temps lliure per a compres sortida cap a la ciutat colonial de La Antigua Guatemala, declarada “Patrimoni de la Humanitat” per la Unesco. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 9 novembre: LA ANTIGUA
Esmorzar. Visita de la ciutat de la Antigua de mig dia, encantadora ciutat colonial. Passejarem pels seus carrers empedrats que ens transportaran a segle XVII, i descobrirem el Cabildo, el Palau dels Capitans Generals, l’Església de la mercè, San Francisco… entre d’altres racons colonials, mentre al fons el Volcà d’Aigua, serà testimoni mut de la nostra caminada. Dinar en restaurant. Tarda lliure per gaudir de la Antigua. Sopar en restaurant local. Allotjament.

DIA 10 novembre: LA ANTIGUA-VOLCÀ PACAYA-LA ANTIGUA
Esmorzar. Sortirem de l’hotel i dedicarem el matí a caminar i ascendir el Volcà de Pacaya, majestuós volcà actiu de més de 2.552 metres que el converteixen en el complex volcànic més interessant d’Amèrica Central per la quantitat de cons eruptius, cràters i canvis que poden observar-se en el mateix. Arribarem amb vehicle al peu del volcà, després des d’allà iniciarem el nostre ascens d’escassa dificultat. Després d’una hora i mitja caminant estarem a l’altiplà central a 350 metres del cràter d’un dels quatre volcans actius de Guatemala. Dinar a l’hotel. Resta de la tarda lliure. Sopar en restaurant local. Allotjament.

DIA 11 novembre: LA ANTIGUA- COPÁN
Esmorzar. Avui creuarem la frontera hondurenya per visitar Copán. Dinar a l’hotel. A la tarda, visita guiada pel Parc Arqueològic Ruïnes de Copán declarat per UNESCO “Patrimoni Cultural de la Humanitat”, i que guarda esteles, piràmides, jocs de pilota i enterraments. Resta de la tarda lliure per descansar i gaudir de Copán, un bell i petit poble de carrers empedrats i alineades amb cases de tova blanquejades amb calç i sostres de teula vermella, donant-li un aire d’harmonia i història, un oasi tranquil de cultura antiga i natura. Sopar en restaurant local. Allotjament.

DIA 12 novembre: COPÁN – QUIRIGUÁ – LIVINGSTON – AREA IZABAL
Esmorzar. Avui ens dirigirem des de Copán cap al carib guatemalenc. De camí, visitarem el centre arqueològic de Quiriguá, que conserva alguna de les millors esteles que van aixecar els maies. Al final del matí arribarem a l’àrea d’Izabal, una de les majors meravelles naturals del país. Dinar en restaurant a la vora del riu. A la tarda partirem amb llanxa per apropar-nos al poblat de Livingston, un colorit poble pesquer, on s’uneix el Río Dulce i el Mar Carib, i llar de la cultura Garífuna, rica en tradicions d’origen africà. Tota una barreja molt particular de colors, sabors i ritmes. Cap al tard petit recorregut pel poble. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 13 novembre: LIVINGSTON – RÍO DULCE – ÀREA DE PETÉN
Esmorzar. Al matí navegarem amb llanxa pel Rio Dulce, un lloc d’excepcional riquesa ecològica. Durant el recorregut, ens aproparem al lloc turístic de Cayo Cremat, on juntament amb la comunitat, gaudim d’un taller gastronòmic, preparant un deliciós ceviche de peix al coco, caragols “burro” o gambeta. Després del dinar, continuarem el nostre passeig en llanxa fins arribar al poblat de Rio Dulce on ens espera el transport per continuar el nostre viatge a la selva petenera. A la tarda, arribada al nostre hotel situat dins d’una extensa reserva natural privada, a la vora del llac Petén Itzá, en la qual habiten aus de les més variades espècies, així com també flors i arbres únics. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 14 novembre: PETÉN – ISLA DE FLORES – YAXHÁ – PETÉN
Esmorzar. Matí lliure per gaudir de les instal·lacions de l’hotel. Sortida cap a la Isla de Flores on realitzarem el nostre dinar en restaurant local i farem un recorregut pels seus petits carrers acompanyats per la brisa del Llac Petén Itzá. A la tarda sortirem cap a l’espectacular ciutat maia de Yaxhá, amb la seva llacuna sagrada. Conclourem el dia a la part alta del temple 216, l’estructura més gran del lloc, des d’on gaudirem d’una inoblidable posta de sol. Trasllat a l’hotel. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 15 novembre: PETÉN- TIKAL- GUATEMALA CIUTAT
Esmorzar. Avui visitarem el lloc arqueològic de Tikal, un dels majors jaciments arqueològics i centres urbans de la civilització maia precolombina. Segons càlculs d’alguns arqueòlegs, a Tikal van arribar a viure fins a 100.000 persones. Avui, després de més de mil anys des de la seva abandonament, els edificis es mantenen encara en peu lluitant contra una vegetació que pugna per engolir-los. Coneixerem la Plaça Central amb els Temples del Gran Jaguar i la Gran Piràmide, l’Acròpolis i el temple IV, des de la cúspide s’albiren més de 50 km. de selva verge. Dinar campestre dins el recinte. A la tarda, trasllat a l’aeroport per agafar el vol amb retorn a Guatemala Ciutat. Recepció i trasllat a l’hotel. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 16 novembre: GUATEMALA CIUTAT – AEROPORT GUATEMALA – BARCELONA
Esmorzar. Al matí, farem un recorregut panoràmic per aquesta moderna i cosmopolita ciutat, contrastos entre una arquitectura colonial que es barreja amb edificis moderns. La nostra ruta ens permetrà descobrir el Centre Cívic, la Plaça Central i l’Avinguda Reforma. Dinar en un restaurant local. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport. Sortida en vol regular, classe turista, de tornada a Espanya. Nit a bord.

DIA 17 novembre: Arribada a Barcelona
Arribada a Barcelona a les 17:50h. Trasllat a la nostra ciutat i fi del viatge del qual esperem en guardin un gran record.

Comparte en tu

Price:4.990 

  Estàs interessat en aquest viatge? Omple el formulari, indica’ns quin és el teu viatge desitjat, el número de persones i les dates previstes, i et respondrem el més ràpid possible.

  [recaptcha]

  Main
  SMSWhatsAppMessengerTelegram