Sri Lanka, el teloner de les Maldives?

En una ocasió un vell professional del turisme em va dir que les illes Maldives era un destí per gent que s'estima molt i vol deixar d'estimar-se. Tot i que amb matisos, tenia la seva part de raó.

És per això que en el nostre viatge vam fer primer un circuit de 10 dies per l'illa de Sri Lanka.

Hi anàvem amb les expectatives molt baixes, segons el que explicàvem els mitjans de comunicació occidentals en el que el descrivien com un país pobre, immers en una bancarrota irreversible.

La nostra sorpresa va ser en arribar a Colombo on vam trobar-nos amb una ciutat, moderna, vibrant amb molta gent amb un downtown on es barreja la tradició i l’actualitat més extrema. Àmplies avingudes amb restaurants de tota mena, hotels espectaculars, centres comercials amb les botigues més exclusives del món i un skyline sense res que envejar als països anomenats del primer món. 

El nostre itinerari va transcórrer cap al centre de l’illa on vam descobrir Sigiriya un indret que ens va recordar; salvant les distàncies;  al Machu Picchu. La ciutadella de Sri Lanka data del segle V, mentre que la peruana és del segle XV, però sembla mentida la similitud entre els dos indrets, separats per 10 segles i 17000 km. 

Sempre per carreteres atapeïdes de trànsit i de tuc-tucs que sortien per tot arreu, vam arribar a Kandy. Allà entre llacs i budes he de fer esment del seu Royal Botanical Garden, on viu la colònia més important de ratpenats gegants de l’illa. Un verdader espectacle a primera i darrera hora del dia. Després d’agafar un tren romàntic, descobrim una població d’altura, Nuwara Eliya on hi ha importants construccions d’estil colonial anglès i el seu exemple més important és el Gran Hotel. Un establiment victorià al costat d’un camp de golf on es troba regularment la classe benestant del país.

De tornada visitem Galle, una ciutat costanera murallada construïda pels portuguesos durant el segle XVI i actualment patrimoni de la humanitat per la Unesco. Una altra de les visites obligades en aquest país. 

Ni rastre de misèria o de gana, ni tan sols de brutícia. Una agradable sorpresa d’un país poc acostumat a rebre turisme occidental.

Tot i això, el contrast amb el seu veí del sud, les Maldives, és brutal.

En arribar a l’aeroport de Male, poc temps per pensar. És baixar de l’avió i ja et recullen, sigui en vaixell o en hidroavió per portar-te cap al teu destí final. Un cop allà, luxe al màxim, habitacions sobre el mar o a tocar de la platja, restaurants amb bufet lliure o temàtics, molta platja, molt sol, molta calor i en el millor dels casos illes que fan un kilòmetre de llarg i 500 metres d’ample. Un autèntic paradís pels amants de la platja i els esports aquàtics. Els que no us agradi tant el mar, us podeu relaxar llegint a l’ombra d’una palmera, prenent un combinat. De totes maneres, un consell és no passar-hi més de 5 o 6 nits, perquè pot resultar tediós.

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Ir al contenido