Budapest: Un passeig per la joia de l’est Europeu

«La perla del Danubi», així és coneguda aquesta encantadora ciutat que es troba dividida pel riu en dues parts: Buda i Pest.

Al costat de Buda, podem gaudir d’un dels millors panorames al Bastió dels Pescadors. Aquest nom és perquè antigament els pescadors que vivien al peu del turó de Buda tenien la missió de protegir la zona. El Bastió dels Pescadors és una construcció màgica que sembla treta d’un conte de fades. A prop d’aquest monument, és imprescindible visitar l’Església de Sant Maties, que destaca pels seus impactants mosaics de colors als sostres i l’espectacular interior, amb bells finestrals i ornamentació. Un altre lloc d’interès a Buda és el Castell de Buda, també conegut com el Palau Reial, ja que en algun moment va ser la residència de la reialesa hongaresa.

D’altra banda del riu, a Pest, hi ha un dels edificis més emblemàtics de la ciutat: el Parlament de Budapest. El seu exterior és bonic tant durant el dia com a la nit, per la qual cosa és imprescindible contemplar-ho en tots dos moments. A l’interior, el Parlament és una mostra de luxe, construït amb 40 kg d’or i mig milió de pedres precioses.

Budapest és una ciutat que barreja pàgines de vells llibres d’història i es pot apreciar el seu passat a cada racó. Un dels monuments històrics que m’ha cridat l’atenció és el Monument de les Sabates a la riba del riu Danubi. Aquest monument representa una escena tràgica ocorreguda durant la Segona Guerra Mundial, en què un grup de jueus va ser obligat a treure’s les sabates abans de ser afusellats i llançats al riu. És un recordatori molt trist però important de la història de la ciutat.

Per aprofitar al màxim tot el que la ciutat ofereix, és recomanable fer un creuer pel Danubi per admirar Budapest des de diferents perspectives. L’ideal és reservar un creuer al capvespre, ja que es pot gaudir de la bellesa del cel en tons blaus, roses i taronges, i també presenciar com els monuments s’il·luminen al capvespre.

Si cerques un bon lloc per prendre cafè, sens dubte has de visitar el New York Cafè, famós a tot el món. Les cúpules i els arcs decorats fan d’aquest lloc no només un espai gastronòmic, sinó una obra d’art en si mateix. Al llarg dels anys, ha estat el punt de trobada preferit d’artistes, poetes i escriptors.

Budapest també és coneguda per la seva animada vida nocturna, i és imprescindible gaudir d´una copa als Ruin Bars. Aquests bars van sorgir a principis del segle XXI i ràpidament es van convertir en un símbol de la ciutat. El més famós de tots és el Szimpla Kert.

Com a suggeriment final, recomano alguns Free Tours per obtenir un coneixement més profund sobre la història i la cultura de la ciutat i aprofitar al màxim el viatge. A més, no cal canviar moneda, ja que la majoria dels llocs accepten pagaments amb targeta bancària. Pel que fa al transport, es recomana adquirir bons de diversos dies per evitar haver de comprar bitllets individuals constantment. Podeu obtenir aquests bons a través de l’aplicació BudapestGo.

Yi Yin, 12 de juliol 2023, Sabadell

Si estàs interessat, deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.
Ir al contenido